Genetic diversity and structure in semiwild and domesticated chiles (Capsicum annuum; Solanaceae) from Mexico A Aguilar‐Meléndez, PL Morrell, ML Roose, SC Kim American Journal of Botany 96 (6), 1190-1202, 2009 | 279 | 2009 |
Extinction risk of Mesoamerican crop wild relatives B Goettsch, T Urquiza‐Haas, P Koleff, F Acevedo Gasman, ... Plants, People, Planet 3 (6), 775-795, 2021 | 55 | 2021 |
Shifts in Plant Chemical Defenses of Chile Pepper (Capsicum annuum L.) Due to Domestication in Mesoamerica JJ Luna-Ruiz, GP Nabhan, A Aguilar-Meléndez Frontiers in Ecology and Evolution 6, 48, 2018 | 48 | 2018 |
Women's local knowledge of water resources and adaptation to landscape change in the mountains of Veracruz, Mexico M Kernecker, CR Vogl, AA Meléndez Ecology and Society 22 (4), 2017 | 23 | 2017 |
Chile (Capsicum spp.) as Food-Medicine Continuum in Multiethnic Mexico A Aguilar-Meléndez, MA Vásquez-Dávila, GI Manzanero-Medina, E Katz Foods 10 (10), 2502, 2021 | 20 | 2021 |
Los chiles que le dan sabor al mundo A Aguilar-Meléndez, VD MA, HC E. Katz y MR | 15 | 2018 |
¿ Dónde crecen los chiles en México A Aguilar-Meléndez, A Lira-Noriega Los chiles que le dan sabor al mundo, 75-92, 2018 | 14 | 2018 |
Ethnobotanical and molecular data reveal the complexity of the domestication of chiles (Capsicum annuum L.) in Mexico A Aguilar-Meléndez University of California, Riverside, 2006 | 14 | 2006 |
Incorporating evolutionary and threat processes into crop wild relatives conservation W Tobón-Niedfeldt, A Mastretta-Yanes, T Urquiza-Haas, B Goettsch, ... Nature communications 13 (1), 6254, 2022 | 11 | 2022 |
Etnobotánica nahua del chile en la Huasteca meridional R Güemes Jiménez, A Aguilar-Meléndez Los Chiles Que le Dan Sabor al Mundo. Contribuciones Multidisciplinarias …, 2018 | 8 | 2018 |
El origen de los chiles domesticados (Capsicum annuum) del México multiétnico A Aguilar-Meléndez, E Rodríguez Campos De la recolección a los agroecosistemas. Soberanía alimentaria y …, 2018 | 5* | 2018 |
El condimento de la vida A Aguilar-Meléndez, MA Vásquez-Dávila, E Katz, ... Los chiles que le dan sabor al mundo. Contribuciones multidisciplinarias 1 …, 2018 | 3 | 2018 |
Selección de frutos comerciales de chiles jalapeños. Recuento histórico A Aguilar-Meléndez, MR Meraz Chiles en México. Historias, culturas y ambientes 1, 305-311, 2021 | 2 | 2021 |
Revalorando los chiles de nuestra tierra. Entrevista con don Erasmo Montiel Pascual, nahua de la Huasteca meridional, Veracruz, México A Aguilar-Meléndez, C Osorio Hernández Narrativas antropológicas 3, 145-156, 2021 | 2 | 2021 |
Apuntes del sistema alimentario de los nahuas de la Huasteca meridional: El chile como alimento indispensable de la vida AA Meléndez, RG Jiménez Graffylia, Revista de la Facultad de Filosofía y Letras 4 (8), 60-79, 2020 | 2 | 2020 |
Capsicum annuum (piment/poivron): une plante venue du Mexique. E Katz, A Aguilar-Meléndez La Garance Voyageuse, 13-18, 2018 | 2 | 2018 |
Capsicum annuum L. var. annuumCapsicum annuum L. var. glabriusculum (Dunal) Heiser & Pickersgill Capsicum chinense Jacq. Capsicum frutescens L. Capsicum lanceolatum (Greenm.) C.V … A Aguilar-Meléndez, E Katz, MA Vásquez-Dávila, GE Barboza Ethnobotany of the Mountain Regions of Mexico, 1-17, 2022 | 1 | 2022 |
Chiles en México: historias, culturas y ambientes MAV Dávila, AA Meléndez, E Katz, GIM Medina IRD Éditions, UV, 2021 | 1 | 2021 |
La diversidad genética de Capsicum annuum de México ER Campos Los chiles que le dan sabor al mundo: contribuciones multidisciplinarias, 52-67, 2018 | 1 | 2018 |
Chile: el sabor característico de la cocina mexicana E Katz, AA Meléndez Enfoque Rural 1 (1), 1-4, 2023 | | 2023 |